Hypotheken en verzekeringen voor (recreatie-) woningen

NHG

Nationale Hypotheek Garantie

Het financieren van uw nieuwe woning met Nationale Hypotheekgarantie (NHG) heeft meerdere voordelen voor u als klant. Ten eerste zal de geldverstrekker u vaak een lagere rente bieden, zij lopen namelijk minder risico door te financieren met NHG. Ten tweede beperkt u de risico's van het financieren van een eigen woning. Er kunnen zich allerlei veranderingen in de persoonlijke omstandigheden voordoen, zoals echtscheiding, arbeidsongeschiktheid of werkloosheid, waardoor u uw hypotheek misschien niet meer kunt betalen. Als u in zo'n vervelende periode een vangnet heeft waarop u kunt vertrouwen is dat wel zo prettig. 

In welke situaties kan NHG worden afgesloten?

Aankoop woning

Als u een nieuwe of bestaande woning gaat kopen kan de hypotheek bij de geldverstrekker worden aangevraagd met NHG. Om voor NHG in aanmerking te komen is de maximale kostengrens in 2019 voor woningen zonder energiebesparende voorzieningen €290.000 en de kostengrens voor woningen met energiebesparende voorzieningen €307.400. De kostengrens is het laagste bedrag van de koopsom of marktwaarde van bestaande woningen. De extra leenruimte mag uitsluitend worden besteed aan energiebesparende voorzieningen. 

Verbouwing woning

Als u uw bestaande woning wilt gaan verbouwen of u wilt meerwerk uitvoeren bij een nieuwbouwwoning is het mogelijk de kosten hiervan mee te financieren in een hypotheek met NHG. 

Meefinancieren restschuld

Als u verwacht dat door verhuizing uw woning met verlies moet worden verkocht is het onder bepaalde voorwaarden mogelijk de restschuld mee te financieren in de nieuwe hypotheek. De hypotheekrente van een restschuld kan voor verkopen vanaf 1 januari 2018 niet meer worden afgetrokken van de inkomstenbelasting. 

Zzp'er en NHG Hypotheek

Bent u zzp'er en wilt u een hypotheek afsluiten? Met een Inkomensverklaring Ondernemers geeft NHG alle ondernemers die langer dan 12 maanden actief zijn de mogelijkheid te financieren met NHG.

NHG voor senioren

Door het ontwikkelen van maatwerkoplossingen maakt NHG verantwoorde woonfinanciering voor meer mensen toegankelijk, betaalbaar en stabiel. Daarom is de regelgeving van NHG voor senioren die willen verhuizen naar een andere woning verbeterd.

NHG voor flexwerkers

Uitzendkrachen hebben meer mogelijkheden om een verantwoorde en betaalbare lening met NHG af te sluiten. Zij kunnen tegenwoordig met een perspectiefverklaring al na 1 jaar een lening met NHG krijgen.

Vragen?

Heeft u vragen over NHG of wilt u weten hoeveel u kunt lenen? Neem contact met ons op, wij adviseren u graag! .

 

Wij zijn u graag van dienst!

Ontwerp & realisatie: Nilsson Privacyverklaring